Vi som har springpet.com heter Jessica och Andreas Persson. Vi bor i Gällivare som ligger några mil ovanför polcirkeln. Jag, Jessica är från Gällivare men flyttade till Luleå -96 där jag träffade Andreas. Vintern -99 flyttade vi ut till Luleå skärgård, Brändön närmare bestämt. I vårt hus bodde vi i c:a 3 år innan vi bestämde oss för att flytta upp till Gällivare. En stor orsak till att vi flyttade upp var att Andreas tog över hans svärfar, min pappas byggföretag. Detta företag driver Andreas än i dag och har gjort om den från enskild firma till aktiebolag. Jag gick ut högskolan samma vår/sommar som vi flyttade upp -04. Jag jobbar som sjuksköterska på en medicinavdelning på Gällivare Sjukhus.

Vi tycker om att vara ute i naturen. Andreas jagar både älg och fågel och jag, Jessica har nyss tagit jägarexamen men har skjutningen på hagel kvar. Jag sitter även i styrelsen för frilufsfrämjandet. Vårarna tillbringar vi i husvagn uppe i fjälls, Stora Sjöfallet. Där fiskar vi och umgås med vänner. Intresset för hundar har alltid funnits där. Våran första hund var en stövare “Barr” han var mer Andreas hund. En jättefin promenad kompis var han dock. Han fick lämna oss -06 då han sedan länge varit sjuk. Vi saknade honom enormt, vilken personlighet den hunden hade.

2003 Skaffade vi våran första springer “Gizmo”. Barr och Gizmo fick några år ihop och det var nog Barr som fick stå för uppfostringen då matte och husse tyckte av någon anledning att det inte behövdes då han var så söt. Busig som få förstod matte att här måste något göras. Kurserna avlöstes på löpande band allt från allmänlydnadskurs till tävlingslydnad och viltspår osv. I dagsläget är våran Gizmo en sprallig men lydig kille.

2006 så skaffade vi en till springer även då från kennel Finnliden. En jättemysig springer kille, mycket följsam och lyhörd. Han har vi satsat extra mycket på då han älskar att arbeta. Han är kursad en del allt från lydnad, spår till agility. Han är även utställd en del. Eddy har lämnat avkommor hos kennel Klovstamon. Vi vill tacka Kicki och Uffe på Kennel Finnliden för alla råd och hjälp vi har fått genom åren. Tack även för två underbara hundar och för fortsatt god vänskap.